We zitten in de auto, Hannah en ik. We zingen Kinderen voor Kinderen. Want dat doen we in de auto, zingen of kletsen. ‘Morgen word ik vegetariër’, schalt het door de auto, vrij vals ook. Tot Hannah stopt met zingen en zegt: ‘misschien word ik wel echt vegetariër.’

Nooit meer kroketten

Ik zeg heel even niets. Maar voor het stoplicht, als ik wat langer opzij kan kijken, informeer ik voorzichtig of ze weet dat ze dan geen kroketten meer mag. Kroketten (of croquetten) zijn belangrijk voor ons. Ze besluit meteen dat voor altijd dan veel te lang is. ‘Maar een week kan wel toch mam? Een week is zeven dagen. Zullen we maandag beginnen?’ Ik vind het goed. Mooi dat ze het bedenkt en dapper dat ze het echt ook wil proberen.

Extra lekkere recepten

Eigenlijk eten we best vaak vegetarisch, vaak wel twee keer per week. Een enorme opoffering is een weekje zonder vlees dan ook niet. Maar voor Hannah is een week Heel Lang en speciaal daarom maakte ik deze week een paar extra lekkere gerechten.

Maandag:

Op maandag eten we linzensoep van De Groene Meisjes. Ik volg dit blog al een hele poos. Eigenlijk helemaal niet omdat ik iets heb met de vegan lifestyle, maar omdat ik Merel zo’n leuke vrouw vind. Ze schrijft niet alleen over veganistisch eten, maar denkt ook veel na over bewust leven, in alle opzichten. Ik vind haar artikelen heel waardevol. Dus: leestip! Mijn maaltijd is niet veganistisch, wel vegetarisch.

Bij de linzensoep hebben we een salade van komkommer, tomaatjes en selderij en een ciabatta met roomboter.

vega vegetarisch linzensoep groene meisjes groningen vegan vegatarisch

Dinsdag:

Ik ben gek op couscous en Hannah is gek op vegaballetjes. Vandaag eten we met z’n tweetjes, dus dat het lekker snel klaar is, is mooi meegenomen. Zo heb ik na het koken en eten nog genoeg energie over voor het bedritueel en lekker lang voorlezen. Van dit gerecht heb ik geen recept. Ik koop een pak couscous, bak de groente die ik lekker vind en gooi het door elkaar. In dit geval gebruikte ik sperzieboontjes, paprika en courgette. Komijn vind ik bij de couscous onmisbaar. De komkommers met ster zijn voor extra moederpunten.

vegetarisch veegtarier vega couscous

Woensdag:

Op woensdag heeft Hannah een baaldag. Ze is oververmoeid omdat ze niet zo lekker slaapt. Daarom blijft ze lekker een dagje thuis en bouwen we de hele middag aan haar zomercaravan van Lego Friends. De rust doet haar goed. ’s Avonds verwen ik haar (en ons!) met een romige risotto. Ook hiervoor geldt: geen recept. Kook de risotto volgens de aanwijzingen op de verpakking en gooi je favoriete groenten erdoor. Ik gebruikte erwtjes, champignons, paprika en lente-ui. Het is lekker om een bouillonblokje te gebruiken voor de risotto. Doe er als het klaar is nog een schepje (ok, schep) crème fraîche doorheen en je kunt aanvallen.

risotto italiaans

Donderdag:

Jippie, vandaag eten we de plaattaart met prei en geitenkaas waar ik me al de hele week op verheug. Ik vond hem op de website van Allerhande, waar ik regelmatig lekkere recepten vind. Handig ook omdat ik online boodschappen doe, kan ik meteen de ingrediënten op mijn bestellijst zetten. De salade met bietjes smaakt er echt heerlijk bij. Hannah is vooral blij met het bladerdeeg. Kortom: voor iedereen feest!

nasi vegetarisch eten vega

Vrijdag:

Hij mag niet ontbreken op ons lijstje, de vegetarische nasi. Gewoon nasi zonder vlees dus. En zonder kroepoek, want we eten echt vegetarisch en spelen niet vals, dus: cassavechipjes. We hebben een grote kruidenla vol kruiden en specerijen waardoor de nasi steeds een beetje anders smaakt. Je kunt natuurlijk ook een nasimix mengen in een potje, dan ben je meteen voor langere tijd klaar. Veel lekkerder, gezonder en goedkoper dan een kant en klare nasimix uit de winkel. Pindasaus, augurk en eitje erbij en wij hadden een topmaaltijd!

nasi vegetarisch vegan vega

Zaterdag:

Dit is een van mijn lievelingsrecepten: pasta met avocadosaus. Het ziet er niet uit, maar dat doet aan de smaak helemaal niets af. Het recept komt van Uit Paulines Keuken. Ik haal regelmatig recepten van deze website. Vaak zijn ze niet ingewikkeld te maken en wel heel smaakvol. Hannah maakt er speciaal voor de foto wat fleurig papieren bestek bij. Dit recept is ook ideaal voor na een drukke werkdag, want echt snel klaar.

pasta avocado avocadodaus

Zondag:

We sluiten onze vegaweek af met pizza. Speciaal gebakken op onze nieuwe pizzasteen die het na deze baksessie helaas meteen begaf. Het plezier was van korte duur, maar gelukkig was de pizza toen al gaar. De bodem en de tomatensaus zijn zelf gemaakt en smaken echt heerlijk. Lekker veel paprika, tomaatjes en kaas erop en smullen maar! Het perfecte einde van een heel geslaagde vegaweek!

pizza vega vegetarisch

Eet jij wel eens vegetarisch?

Het was leuk, een week vegetarisch eten! Eet jij wel eens vleesloos? En wat is je favoriete recept? Laat een reactie achter of tag me op Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.