Zin om een dagje de Stad uit te gaan? Dan is het Boomkroonpad in Drouwen een echte aanrader. Vanaf Groningen is het een half uur rijden en je bent er even helemaal uit.

De natuur opzoeken

Op Bevrijdingsdag waren we natuurlijk alledrie een dagje vrij. Tijd om iets leuks te doen. We hadden dit jaar geen zin in drukte en besloten de natuur op te zoeken. Het Boomkroonpad stond al heel lang op mijn lijstje, maar het kwam er maar niet van. Vandaag wel dus. En het was echt ontzettend leuk!

Nestkastjes matchen

Het toegangskaartje geeft toegang tot het pad hoog boven de bomen, maar ook tot het speelbos en een groot wandelgebied. Maar voordat we zover waren, zagen we een fantastische muur met nestkastjes. Natuurlijk wilde Hannah eerst alle 18 foto’s en kastjes matchen voor we verder konden. In de boom boven ons zat een bonte vliegenvanger, een bijzondere waarneming volgens Hannah. Voor haar was de dag op dat moment al geslaagd.

boomkroonpad drenthe bomen groningen stad boswandeling dagje uit

Boven de bomen

Het Boomkroonpad was iets korter dan we verwacht hadden, we waren er in een kwartiertje doorheen. Omdat er best veel mensen waren, loop je al snel in optocht boven de bomen. Als je vogels wilt zien, hoef je ze hier niet te verwachten. Voor kinderen is het wandelingetje in de lucht spectaculair genoeg om gewoon lekker toch te gaan. Daarna volgden we een relatief korte wandelroute door het bos. Helaas kom ik niet meer zo snel vooruit als ik gewend ben, dus voor een korte wandelroute duurde het nog best lang. Zo’n lange wandeling geeft je wel meer ruimte om echt te kijken. We zagen een roodborstje, telden jaarringen, speelden verstoppertje en probeerden uit of onze armen om de bomen pasten. Na onze wandelroute nam ik lekker even rust en speelde Hannah in het speelbos. Zoals je kunt zien, had ze haar nieuwe poncho aan. Want ook als vogelkijker wil je er wel een beetje hip bijlopen.

boomkroonpad drenthe bomen boswandeling groningen dagje uit stad

boomkroonpad drenthe wandelen boswandeling dagje uit groningen bos

boomkroonpad drenthe groningen buiten wandelen outdoor vogels kijken dagje uit

’t Nije Hemelriekje

Vlak bij het Boomkroonpad vind je ’t Nije Hemelriekje. Een helder blauwe zwemplas. We legden ons kleedje neer en dronken thee, terwijl Hannah zandkastelen bouwde en kikkervisjes ving. Natuurlijk aten we een ijsje. De zon scheen heerlijk en er stond een zacht briesje. Perfect weer op een perfecte dag. Dat is vrijheid. Ook voor de kikkervisjes, want die mochten gewoon terug de zwemplas in. Onder protest, dat wel.

boomkroonpad drenthe hemelriekje zwemplas buiten groningen outdoor gieten borger gasselte

boomkroonpad hemelriekje drenthe groningen buiten zwemmen wandelen kikkervisje

boomkroonpad drenthe hemelriekje gasselte borger gieten groningen buiten zwemmen water

Je vindt het Boomkroonpad aan de Steenhopenweg 4 in Drouwen. Voor volwassenen is de toegang 4 euro, voor kinderen 2,25. ’t Nije Hemelriekje ligt op 5 minuten rijden van het Boomkroonpad, dit wordt op de bordjes goed aangegeven.

Ben jij al eens naar het Boomkroonpad geweest?

Laat een reactie achter of vertel erover op Facebook. Ik ben benieuwd hoe je het vond! Geen update meer missen? Geef dan een like en blijf op de hoogte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.