Iedere keer als ik voorbij Broodje van Eigen Deeg loop, komt de geur van vers brood me tegemoet. Dus ik moest wel een keer naar binnen. De broodjes zien er net zo lekker uit als dat ze ruiken!

Franse broodjes van eigen deeg

‘Alles is Frans, behalve de bakker’ , volgens Broodje van Eigen Deeg. En dat lijkt aardig te kloppen. Als je binnenloopt, heb je meteen dat vakantiegevoel. Je koopt er niet zo’n bleekscheterig stokbroodje als uit de supermarkt, maar een robuust brood waarvan je je direct kunt voorstellen dat je er iets lekkers op smeert en er een wijntje bij drinkt. De zaak bestaat pas sinds mei, bijna een jaar dus, maar is nu al een groot succes. Onlangs werd Broodje van Eigen Deeg zelfs tweede in de verkiezing om de Leukste Winkel van Nederland. Ik snap wel waarom, want ze hebben echt een mooi assortiment brood en gebak. Alles wordt vers gemaakt, vanuit de winkel kijk je zo de bakkerij in.

brood broodje van eigen deeg groningen bakker bakkerij stokbrood frankrijk

broodje van eigen deeg bakker bakkerij groningen brood eten food

Verleiding weerstaan

Het was moeilijk, maar ik heb de verleiding kunnen weerstaan om iets te kopen. Ik had gelukkig net mijn lunch op toen ik bij Broodje van Eigen Deeg naar binnenliep. Sinds ongeveer een jaar eet ik stukken minder brood. Thuis en op normale dagen eigenlijk nooit meer, maar als ik ergens ga lunchen of het is Kerst of Pasen dan maak ik een uitzondering. Of als ik in de stad loop en een hormonale hongerklop krijg, dat gebeurt de laatste tijd nog wel eens. Het minderen met brood bevalt me goed, want ik eet meer groente en voel me daar zelf fijner bij. Maar: ik maakte meteen een goed voornemen. Als ik weer eens brood koop, dan doe ik dat de volgende keer hier. Bijvoorbeeld zo’n amandelcroissant die me de hele tijd aanstaarde. Want jee, die ziet er toch behoorlijk goed uit.

broodje van eigen deeg brood bakker bakkerij groningen croissant

bakker bakkerij broodje van eigen deeg brood groningen gebak taart

Je vindt Broodje van Eigen Deeg aan de Brugstraat 11 in Groningen.

Wat eet jij graag van Broodje van Eigen Deeg?

Laat me weten wat ik moet proeven, de volgende keer dat ik zondig. Laat een reactie achter of tag me op Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.