De laatste tijd had Hannah wat moeite om ’s avonds in slaap te vallen. Niet zo gek, zo op het einde van het schooljaar waarin er toch nog veel drukte is. En het is ook nog eens langer licht. Daarom maken we elke avond een fijne avondwandeling. De ene keer gewoon door onze buurt, de andere keer naar Albert Heijn of het tuincentrum. We komen langs de speeltuin, vangen insecten en spelen tikkertje. En, het werkt! De buitenlucht doet haar waanzinnig goed. Na onze wandeling valt ze als een blok in slaap.

Wandelen door weer en wind

Met het weer van de laatste tijd is ’s avonds naar buiten gaan extra lekker, maar ook als het regent gaan we gewoon. Poncho om en regenlaarzen aan. We zijn tenslotte niet van suiker. In de plassen stampen en samen door een hoosbui rennen, is eigenlijk gewoon heel gezellig. Die avondwandeling heeft wat ons betreft echt alleen maar voordelen. Buitenlucht, beweging en aandacht voor elkaar.

Samen avonturen beleven

We beleven de leukste avonturen. Misschien heb je op mijn Instagram al iets voorbij zien komen. We kwamen een echte ijscoman tegen en vonden een gewonde vlinder. Het leuke van wandelen is dat je niet onderweg bent. Je loopt gewoon maar wat. En dan heb je opeens tijd om wat meer om je heen te kijken. Dat lijkt heel doelloos, maar is het juist niet. Ik kijk daarnaast ook af en toe op de kaart naar leuke plekjes in een straal van 1 km rond ons huis. Zo variƫren we wat tussen lummelen en wandelen met een bestemming.

avondwandeling wandelen wandeling groningen kinderen avond

avondwandeling wandelen wandeling buiten buitenspelen groningen kinderen

Perfecte dagafsluiting

Tijdens dat wandelen lopen we niet alleen. We praten ook. En we luisteren. Hannah vertelt prachtige verhalen en stelt ingewikkelde vragen. ‘Wat is je grootste wens?’ en ‘Kunnen ze gezonde patat uitvinden zodat we het elke dag kunnen eten?’ De perfecte afsluiting van de dag.

Maak jij ook een avondwandeling?

Loop je met een doel of wandel je gewoon lekker rond? En loop je alleen of samen? Ik ben benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.