De Groningse Kinderboekhandel: iedereen die in Groningen woont weet dat dit met afstand de leukste boekhandel van de stad is. Rijen en rijen met kinderboeken, leuke spelletjes en knuffels en gezellig personeel maken dit een heerlijk winkeltje om rond te neuzen.

Lekker veel kinderboeken

Hannah is gek op lezen en voorgelezen worden, van Otje en Pluk tot Jubelientje en Kolletje. De Groningse Kinderboekhandel verkoopt al deze bekende boeken, maar biedt ook genoeg verrassingen. Het aanbod is vele malen groter dan bij de gewone boekhandel, zodat je altijd iets vindt dat echt bij je kind past. En als je hulp nodig hebt, word je heel goed geholpen door de dames achter de toonbank. Het fijne is dat ze het assortiment van de winkel op hun duimpje kennen en veel ervaring hebben. Hierdoor sla de plank niet snel mis.

kinderboeken de groningse kinderboekhandel groningen kinderboeken boeken

Knuffels en spellen bij de Groningse kinderboekhandel

De Groningse Kinderboekhandel verkoopt echte Gruffalo’s, maar ook Muis, Dikkie Dik, de poppetjes van Het Muizenhuis, Dolfje Weerwolfje en het paard van Pippi Langkous kun je hier aanschaffen. Supertof als je kind verslingerd is aan een bepaald boek. Ook voor baby’s is er een ruim aanbod van stoffen boekjes, knuffeltjes en fijne speeltjes. Voor de wat oudere kinderen zijn er naast heel veel boeken ook rekenblokken, leesoefeningen, puzzels en spellen die net even anders zijn.

kinderboekhandel kinderboeken de groningse kinderboekhandel gruffalo groningen boeken

Kolletje tovert verhalen

Natuurlijk kocht ik zelf ook een boek. Wij hebben een zwak voor Kolletje, een schattig meisje met toversokken dat zichzelf rechtstreeks ons hart in toverde. In dit boek vind je de eerste zes delen van de Kolletjeboekjes bij elkaar. Een aanrader! Hannah heeft besloten dat ze Kolletje wil zijn (wie niet!) en daar hoort natuurlijk een paar toversokken bij. Wie weet is dat een leuk nieuw project! Ik doe m’n ogen vast dicht en hoop dat ze straks op tafel liggen. ‘Katharina Orselia Laetitia!’

de groningse kinderboekhandel boeken kinderboeken boek kolletje

Je vindt de Groningse Kinderboekhandel in de Stoeldraaiersstraat 42 in Groningen.

Wat is jouw favoriete kinderboek?

Laat een reactie achter of tag me op Instagram!

3 Comments

  1. Wat een super leuk stuk over de Groningse Kinderboekhandel! Dank je wel..En ook heel trots op de foto waar ik zo stralend opsta! Helemaal blij.
    Pieter Feller en Natascha Stenvert hebben het ook gezien!

    1. Wat fijn dat je het leuk vindt Toria! Bedankt voor de gastvrijheid in jullie winkel 🙂

      En wat leuk dat Pieter Feller en Natascha Stenvert het hebben gezien. Kolletje zou zeggen: ‘Jeetje, wat gaaf zeg!’

    2. Helemaal mee eens! Met de foto, het artikel en het commentaar van Toria! Al jaaaaaaaren verwen ik mijn kinderen, kleinkind en mezelf met leuke boeken uit de ‘winkel van Toria’, zoals wij de Groningen Kinderboekhandel thuis noemen. Graag nog jaaaaren doorgaan Toria!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.