Het is de laatste schooldag van het jaar. Het voelt dubbel. Aan de ene kant is het heerlijk, want we hoeven niet meer op tijd te staan. Elke dag uitslapen! Nou ja, tot de baby er is. Aan de andere kant: wat ging de tijd snel! Mijn kleine meisje is niet meer zo klein. Na de zomer gaat ze naar groep 3. Dit schooljaar had Hannah de allerliefste juf van de wereld, vonden we beide. Om haar te bedanken voor de heerlijke tijd bij de kleuters gaven we haar een klein juffencadeau. En zo sluiten we het schooljaar af.

Eindfeest met musical

Gisteravond vierde onze school het eindfeest. Met een mooie musical, waarin ook de kleuters een bescheiden, maar geweldige rol hadden. Zodra Hannah op een podium staat, worden mijn ogen nat en ook tijdens dit optreden hield ik het nauwelijks droog (ok, niet). Ze was zelf ook danig onder de indruk van haar prestatie, want hoe ouder ze wordt, hoe meer ze beseft dat een optreden voor publiek best wel spannend is. Ik barstte ongeveer uit elkaar van trots!

Juffencadeau uitzoeken

Vandaag is ze verkleed als Elsa naar school. Uiteraard. Met een cadeautje voor juf. En een mooie tekening. Want echt, die juf, die heeft het meer dan verdiend om in het zonnetje gezet te worden. Lief, geduldig, helpend: precies wat Hannah nodig had om helemaal tot bloei te komen. Over het juffencadeau zaten we al even in dubio, want wat is leuk en ook nog een beetje origineel en nuttig?

Wij ijsen eis

Tot we iets bedachten waar iedereen van houdt: ijs! Natuurlijk niet in een bakje mee naar school, maar wel in de vorm in een cadeaubon van La Toscana in de Folkingestraat. Echt heerlijk ijs hebben ze daar. Het is er niet voor niets altijd druk. Mocht het nog zomer worden (graag nog even niet), dan kan juf daar terecht voor een ijsje. Om het cadeautje nog een persoonlijk tintje te geven, haakte ik een sleutelhanger voor Hannah’s juf.

juffencadeau juf cadeau school groep 2 groep 3 feest laatste schooldag

IJsje haken

Zo’n ijsje haken, dat is eigenlijk niet zo ingewikkeld. Maar: het vraagt wel even focus. Zolang je niet tegelijkertijd wilt appen, tv kijken of internetten is het prima te doen om dit ijsje in een avondje te maken. Toevallig had ik de juiste kleurtjes in huis en nog een sleutelhangerring in de kast liggen. Op YouTube vond ik een heel fijne tutorial en hop, daar ging het heen. Voor Hannah haakte ik dezelfde sleutelhanger, want iets hebben dat juf ook heeft, dat is cool!

Gaf jij een juffencadeau?

En, zelfgemaakt? Ik ben benieuwd! Laat een reactie achter of laat je juffencadeau zien op Instagram!

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.