Moestuintjes zijn in! Niet alleen die van Albert Heijn, maar ook het echte wroeten in de grond is populair. Geen wonder, want groente eten uit je eigen tuin is lekker, gezond en goedkoop. Bij moestuinwinkel De Stadsakker verkopen ze alles wat je nodig hebt voor een succesvolle moestuin.

Wel of geen moestuin?

Een paar jaar geleden stonden F. en ik op het punt om een moestuin te nemen. Dichtbij huis was er niets beschikbaar, maar in een dorp net buiten Groningen konden we een lapje grond huren. Veel. Voor weinig. Wat hebben we getwijfeld. En uiteindelijk besloten we om het niet te doen. Om allerlei redenen, waarbij de belangrijkste toch de afstand was. Elke avond even wateren is leuk als je moestuintje op 5 minuten fietsen is, maar maak er 30 minuten van en het klinkt al stukken minder haalbaar.

de stadsakker moestuin groningen tuin tuinieren groente moestuinwinkel kweken

Harken en zaadjes bij de Stadsakker

Toen we laatst lunchten bij No.25 liep ik daarna nog een rondje door de Stad. Ik kom eigenlijk nooit in de Oude Kijk in ’t Jatstraat, maar die dag dus wel en daar zag ik De Stadsakker. Een echte moestuinwinkel met alles wat je nodig hebt om een beetje leuk te oogsten. Van harken tot zaadjes, handschoenen, klompen en allerlei bakjes voor het opkweken van je groente. Het begon meteen weer te kriebelen…

Fris interieur met veel spullen voor je moestuin

Hannah en ik namen deze week een kijkje. Naast spullen voor je moestuin verkoopt De Stadsakker ook wat vogelspullen. Zonder Hannah gaan was daarom geen optie. Terwijl zij zich vergaapte aan nestkasten, notitieboekjes en vogelherkenningsplaten, neusde ik lekker rond.

de stadsakker moestuin moestuinwinkel groningen kweken groenten zaden

de stadsakker moestuinwinkel groningen moestuin kweken groente tomaten kas

de stadsakker koken moestuin moestuintje moestuinwinkel groningen kweken groente

Drie tips voor een succesvolle moestuin

Ik vroeg Merlijn, eigenaresse van de moestuinwinkel, om een paar tips. Want hoe begin je nou met zo’n moestuin? Eigenlijk blijkt dat minder ingewikkeld te zijn dan ik dacht. Plezier maken staat voorop.

  • begin klein
  • zorg voor goede grond, dit is de basis voor een mooie oogst
  • en vooral: geniet!

de stadsakker moestuin moestuinwinkel moestuintje tuin groente kweken groningen

Dromen van een moestuin

We gingen beide blij naar huis, Hannah en ik. Terwijl ik mijmerde over een salade met mijn eigen tomaatjes, klemde zij haar nieuwe vogelpen (met een houten Putter, ik bedoel maar) stevig vast. Onderweg schreef ze ‘vogolkener’ op haar hand.

Je vindt De Stadsakker in de Oude Kijk in ’t Jatstraat 38 in Groningen.

Heb jij een moestuin?

Dan ben ik heel benieuwd naar wat jij allemaal eet uit eigen tuin. Laat een reactie achter of tag me op Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.