Het was de eerste dag van de vakantie en dat is meestal de dag dat ik de rust nog niet zo heb. Dus we moesten iets doen. Iets leuks. Want het is vakantie. Hannah droomt al weken van een ole swing, dus als we ook langs de speelgoedwinkel zouden gaan, wilde ze wel mee de stad in. Ik had mijn zinnen gezet op een bezoek aan Musjes Kinderwinkel. En dat bleken de kinderen ook erg leuk te vinden.

Kleurrijke kinderkleding, speelgoed en draagdoeken

Musjes Kinderwinkel is vooral bekend van de kleurrijke kinderkleding. Veel Scandinavische merken, allemaal milieuvriendelijk en van fijne stofjes. Voor baby’s en grotere kinderen en met leuke accessoires. Zelf kleed ik Suze vaak in zachte kleuren, maar ook de rompers zijn echt superleuk en die kunnen natuurlijk altijd. Naast kinderkleding koop je bij Musjes echt de wereld aan producten. Houten speelgoed, kleurpotloden en krijtjes, regenlaarsjes, tandenborstels, verzorgingsproducten, lieve nachtlampjes, rugzakjes, knuffels en draagdoeken. Terwijl ik lekker rondkeek speelde Suze in de kinderhoek. Hannah besprak haar liefdesleven met eigenaresse Musetta, probeerde de brandweerauto uit en hielp mij fotograferen.

baby suze speelhoek speelgoed musjes kinderwinkel groningen spelen kleding kinderkleding

musjes kinderwinkel groningen kinderkleding kinderen baby babykleding speelgoed

musjes kinderwinkel groningen kinderen baby kind speelgoed kleding

musjes kinderwinkel groningen kind baby kleding knuffel speelgoed

Op zoek naar een nieuwe draagzak

Ik heb Hannah best veel in de draagdoek gedragen. Later kocht ik er een draagzak bij, dat vond ik wel handig voor een snelle boodschap of even wegbrengen naar het kinderdagverblijf. Suze wil vanaf het begin niets van de draagdoek weten, maar voelt zich wel erg tevreden in de draagzak. Zeker toen ze door verborgen reflux zoveel pijn had, hebben we uren en uren met haar rondgelopen. De combinatie van de draagzak en de muziek van Paul Simon had een rustgevende werking op haar. Niemand anders mocht het zijn ook. Paul Simon. En op slechte dagen mocht Paul Simon ook vooral niet ademhalen of wachten op het volgende couplet. Paul Simon wordt inmiddels niet meer iedere dag gedraaid en de draagzak niet meer iedere dag gebruikt. Hij snijdt ook wat in mijn schouders omdat Suze natuurlijk ook steeds groter wordt. Het is eigenlijk wel tijd voor een volgende drager die iets meer dreumesproof is, dus ik vroeg Musetta naar de opties om Suze op mijn rug te dragen.

Draagzakken en draagdoeken uitproberen

Achterin de winkel liggen veel soorten dragers en draagdoeken. En die mag je lekker uitproberen. Zeker een aanrader, want de draagdoek die ik voor Hannah kocht, is heel sterk, maar echt fijn voelde hij nooit aan. Ik heb hem zelfs aan een vriendin en daarna mijn schoonzus meegegeven om ook hun kinderen in te dragen, in de hoop dat hij wat soepeler zou worden. Als je kunt passen en even kunt knopen voel je denk ik veel beter aan of de match er is. Als ik mijn doek, hoeveel plezier ik er ook van gehad heb, eerst had gevoeld, had ik waarschijnlijk een andere gekozen.

Met Suze op mijn rug door Musjes Kinderwinkel

Omdat de doek geen optie is en onze eigen drager niet meer voldoet, liet Musetta mij een KiBi drager zien. Natuurlijk probeerde ik hem even uit met Suze op mijn rug. Dat vond ik best spannend, maar omdat je de drager op je buik vastklikt en de baby daarna draait, kan er eigenlijk niet zoveel misgaan. Kwestie van oefenen dus. Ik merkte meteen het verschil en droeg Suze op mijn gemak een kwartier door de winkel. Kon ik mooi al die leuke spullen even checken.

musjes kinderwinkel groningen

musjes kinderkleding groningen kinderwinkel zwanestraat kinderen baby kleding

Draagzak en draagdoek huren

Ook fijn: Musetta biedt binnenkort doeken en dragers te huur aan. Ik heb meteen gevraagd of ik de KiBi kan huren, want het lijkt me heel fijn om deze drager eens wat langer te proberen. Even in de winkel is anders dan een uurtje over het strand of door het bos wandelen bijvoorbeeld. Suze is best een flinke dame en ik wil graag goed testen of ik dat red. Met een beetje mazzel is de drager tijdens onze vakantie nog vrij. Ik ben echt heel benieuwd hoe het bevalt.

Pitstop voor hongerige baby’s

De meeste Groningse vaders en moeders kennen Musjes Kinderwinkel natuurlijk wel. Maar ben je zwanger, zoek je een leuk kraamcadeau of ben je op bezoek in Groningen: dikke tip! Heb je niks nodig, maar heeft je kindje honger? Dan kun je ook naar binnenlopen. Musetta heeft achterin de winkel een fijn hoekje waar je kindje lekker kan drinken. Fijn toch?

Wat koop jij bij Musjes Kinderwinkel?

Je vindt Musjes Kinderwinkel in de Zwanestraat 25. De Zwanestraat is verkozen tot de leukste winkelstraat van Nederland. Dus na je bezoek aan Musjes is er nog genoeg te zien. Doen! Tag me even op Instagram na je bezoekje, ik ben heel benieuwd waar jij mee thuiskomt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.