Folk Conceptstore

folk conceptstore folkingestraat groningen shoppen hay design interieur

Folk is een van mijn favoriete adresjes in de stad. Een heerlijk winkeltje om te neuzen, vol met hippe woonaccessoires, kleding en sieraden. Precies in de stijl van ons huis, dus hebberig dat ik daar altijd word! Ik had een paar uurtjes voor mezelf en vond dat een heel goed moment om naar Folk te gaan.

Luchthappen

Eens per week mag het: een paar uur zonder de kinderen op stap. Hoe lief en leuk ze ook zijn, dan ben ik toe aan luchthappen, zoals ik het altijd noem. Door de stad wandelen, naar een vriendin, een blog maken, ergens een bakje thee drinken. Gewoon zijn, zonder luiers, flesjes en ‘maaaaamaaaaa’. Ik werk een stuk minder dan voorheen, omdat Suze nog steeds veel behoefte heeft aan samenzijn met mij en vooral aan rust. Dat geef ik haar met liefde natuurlijk, maar dat hou ik beter vol als ik er soms even tussenuit mag piepen.

Posters, plantjes en interieurdesign

En dus piepte ik naar Folk. Ik vind 99,999% van wat in de winkel staat mooi, dus dat was bepaald geen straf. Rinske van Folk zette een lekkere kop thee voor me en ik neusde ondertussen rond. Je vindt bij Folk veel toffe kaarten en posters, kleding, plantjes en veel interieurdesign, van merken als Hay, Coisa en Ferm Living. Ik aas al jaren op een schaartje van Hay, maar op de een of andere manier is het er nog steeds niet van gekomen om er een te kopen. Ook zijn er producten die Tim en Anne, ontwerpers en de eigenaars van Folk, zelf hebben ontwikkeld.De winkel is heerlijk stijlvol, vol Scandinavische invloeden. Precies waar ik van hou. Mooie lichte tinten en veel hout. Luchtig en fris, maar niet kil.

folk folkingestraat groningen shoppen interieur design hay

folk folkingestraat conceptstore groningen design interieur

folk folkingestraat groningen shoppen interieur design hay

folk folkingestraat groningen shoppen interieur design hay

folk folkingestraat groningen shoppen interieur design hay

Geliefde poster

Vorig jaar kreeg ik van mijn Lief een geweldige poster van Folk voor m’n verjaardag. Dat vond ik niet alleen. De verloskundige vroeg tijdens de bevalling nog waar we de poster vandaan hadden, zij wilde hem ook graag. Toevallig hing hij er deze keer nog, ik ben benieuwd of zij hem ook gekocht heeft. Op mijn verlanglijstje staat nu nog de grafische poster van Groningen, maar die was uitverkocht. Anders was hij van mij geweest.

Ook naar Folk?

Je vindt Folk in de Folkingestraat 17. Op de website kun je ook een bestelling plaatsen. Tip voor de mensen die niet zo vaak in Groningen komen. Ik ben benieuwd of jij graag bij Folk shopt. Laat een reactie achter, hier op of Facebook.

About

No Comments

Leave a Comment