Oh, wat keek Hannah steeds verlangend naar het babydekentje voor Oeganda (met patroon). Toen kwam het hoge woord eruit: zij wilde ook een gehaakt dekentje. Helemaal voor zichzelf. Om lekker onder te kruipen als ze een filmpje kijkt. Een gehaakt relaxdekentje. Met kleurtjes graag.

Gehaakt relaxdekentje van restjes garen

Ik snap haar helemaal. Ik kruip zelf ook graag en vaak onder een dekentje. Als ik mijn favoriete serie kijk, haak, lees of gezellig zit te kletsen met F. Gelukkig had ik nog een heleboel restjes garen liggen waar ik nu meteen een doel voor had. Twee vliegen één klap! Want mijn garenbak stroomt over en er mag niets in voor er iets uitgaat. Wat in de praktijk een onhaalbare missie lijkt. Dus: elk project om mijn garen op te maken is welkom.

Grote granny square haken

Wil jij ook een gehaakt relaxdekentje maken? Dat is supereenvoudig. En daardoor ook een heel ontspannen project. Je haakt dit dekentje op precies dezelfde manier als het babydekentje dat ik eerder maakte, alleen dan maak je hem wat groter. Het is gewoon een heel grote granny square (in dit filmpje kun je stap voor stap meehaken). Ook voor het veranderen van kleur staan er de wereld aan filmpjes op YouTube. Ik maakte dit dekentje met acrylgaren van de Wibra en een haaknaald maat 4.

gehaakt relaxdekentje dekentje granny square haken ipad kinderen

Wegkruipen onder het dekentje

Hannah was superblij met haar eigen dekentje. Hij werd dan ook meteen in gebruik genomen. Ze kroop er heerlijk tevreden onder weg. Precies ik gehoopt had. En in ruil voor een filmpje wilde ze hem zelfs wel even demonstreren voor de foto.

Ook zin gekregen om een dekentje te haken?

Leuk! Ik ben heel benieuwd naar jouw haakproject. Wil je hem laten zien? Tag me dan op Instagram! Natuurlijk kun je me daar ook volgen. Ik plaats regelmatig foto’s van mijn haakwerk en ander leuks!

4 Comments

  1. Wat een mooi dekentje! Het blijft een heerlijk patroon om volgens te haken. Ik heb ook al een aantal grote granny’s gehaakt om als deken te gebruiken. Liefs, Lisa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.