Gehaakte fotolijstjes maken: snel en simpel

gehaakte fotolijstjes

Cadeautjes geven is leuk. Vooral als het een excuus is om te haken. Hannah’s vriendinnetje heeft een nieuwe kamer. De vorige keer dat we op bezoek waren, ben ik vergeten te kijken. Oeps! Met deze gehaakte fotolijstjes maak ik het een beetje goed.

Gehaakte fotolijstjes zijn leuk en eenvoudig om te maken

Op Ilona’s blog vond ik een mooie tutorial voor het haken van fotolijstjes. Ik had nog wat katoenen haakgaren liggen in precies de goede kleuren. Het oranje garen is van Catania, het roze garen is van Lana Grossa. Het is echt een superleuk klusje om te doen en ook nog eens heel makkelijk. Ook als beginnende haker is dit een heel haalbaar project. In een handomdraai heb je zo een persoonlijk cadeautje gemaakt. De foto’s vond ik in het tijdschrift Roots, dat altijd vol staat met mooie natuurfoto’s.

gehaakte fotolijstjes

Praktische tips voor het maken van een gehaakt fotolijstje

Dit heb je nodig:

  • haakgaren in de door jou gewenste kleur (of twee kleuren als je echt los wilt)
  • haaknaald in een maat die bij je garen past
  • een pakje armbandjes van de Action voor de cirkel
  • knutselvilt voor de achterkant
  • textiellijm
  • thee (optioneel)
  • chocolade (niet echt optioneel)

Ik kocht bij de Action een pakje met 5 armbandjes. Heel simpele metalen gevallen, in goud of zilver. De kleur maakt niet uit, die zie je toch niet meer. Een pakje armbandjes kost 50 cent. Het knutselvilt kocht ik ook bij de Action. Dit gebruikte ik voor de achterkant van het fotolijstje. Ik knipte er een rondje van dat de achterkant mooi afdekt. Het rondje moet dus iets groter zijn dan de cirkel van je fotolijstje, anders kun je het niet vastzetten. Dit maakte ik vast met textiellijm van eh… nou, je raadt het al, de Action dus. F. noemt me inmiddels De Hoofdsponsor. Als je een foto in het lijstje hebt, kun je er voor kiezen om het vilt helemaal dicht te lijmen. Nadeel is dan dat je de foto niet kunt vervangen. Daarom heb ik ervoor gekozen maar de helft te lijmen.

Ook een cadeautje voor mezelf

Aangezien ik als zzp’er geen kerstpakket krijg, heb ik voor mezelf ook een cadeautje gekocht. Want hallo, cadeautjes geven is leuk, maar cadeautjes krijgen ook. Het boek Shoot! is echt een heel fijn praktisch boek om te leren fotograferen. Ik ben er hartstikke blij mee!

Ga jij ook een fotolijstje haken?

Ik ben superbenieuwd naar het eindresultaat. Laat een reactie achter of tag me op Instagram!

About

No Comments

Leave a Comment