Hannah is deze week ziek. Ik gooide mijn schema om en deelde mijn tijd iets creatiever in. Op alle vlakken. Terwijl zij op de bank lag uit te zieken, maakte ik een gehaakte poncho voor haar. Waar ze een klein beetje van opfleurde.

Snotteren en spugen

Het arme kind spuugde en snotterde, hoestte en huilde van ellende. De griep is gewoon echt niks aan. Voor ons was het ook even goochelen met ons werk. Ik werk momenteel aan een supertoffe klus en ook F. heeft genoeg te doen. Gelukkig zijn we allebei flexibel en hebben we het nooit zo druk dat er geen lucht meer is. We leverden wat uren in en maakten er het beste van. Grappig genoeg was ik in de uren die ik wél tot mijn beschikking had ontzettend productief. Met die klus komt het wel goed. En met Hannah gaat het gelukkig ook wat beter.

Haken naast Mevrouw Snot

Als je ziek bent, verdien je een heerlijk bedje op de bank. Met kussentjes, het gehaakte relaxdekentje en de iPad en cd-speler binnen handbereik. Ze keek Netflix, sliep, luisterde naar de cd van Pippi Langkous en ging af en toe uit bed om een tekening te maken. Terwijl ik kuste, knuffelde, temperatuurde, bezorgd keek en haar smeekte om toch wat te drinken, begon ik aan een nieuw haakproject. Er was nog precies genoeg garen voor een nieuwe poncho en nu de lente, nog een beetje onzeker, af en toe z’n neus laat zien, komt dat binnenkort wel van pas.

haken poncho groningen griep ziek verkouden

Vrolijk eindresultaat

Het resultaat mag er zijn, vind ik. Het is echt een fijne poncho geworden. Ook heel goed te doen voor de beginnende haker, want ik gebruikte alleen de basissteken vasten, halve stokjes, stokjes en dubbele stokjes. Zonder patroon en zonder plan trouwens, maar gewoon op de gok, als het er maar leuk uitziet. En dat doet het!

poncho haken gehaakte poncho crochet groningen

Tips bij het haken van een poncho zonder patroon:

  • Bedenk bij elke toer wat je wilt maken en reken uit of dat kan. Als je bijv. een granny stripe wilt maken, hiervoor heb je een veelvoud van 8 nodig
  • Vergeet niet te meerderen in de punten
  • Kijk op YouTube voor simpele uitleg en voorbeelden van de basissteken

Bekijk mijn gehaakte poncho op Facebook

Hannah had nog geen zin om model te staan, volkomen terecht natuurlijk. Zodra het mooi weer is en Hannah er zin in heeft, show ik jullie de gehaakte poncho in actie. Op Instagram of op mijn nieuwe Facebookpagina. Ik zou het superleuk vinden als je de pagina een ‘vind-ik-leuk´ geeft. Zie ik je daar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.