Goede voornemens voor 2017

goede voornemens resolutions 2017 nieuw jaar oud jaar oud en nieuw feest

Allereerst: de beste wensen voor 2017! Ik hoop dat je heel fijne feestdagen hebt gehad en vol enthousiasme het nieuwe jaar omarmt. Dat doe ik zeker. Voor mij was 2016 een fantastisch jaar. Suze werd geboren. Wat een groot geluk. Sindsdien is elke dag de mooiste. Zelfs als het regent, de thee over tafel gaat en de auto niet wil starten. Het maakt allemaal niet uit, want we hebben elke dag plezier met elkaar. Ook als alles tegenzit. Toch heb ik, zoals ieder jaar, weer een lijstje goede voornemens. Ik ben gek op januari, zo’n fris nieuw jaar waarin alles mogelijk is.

Mijn goede voornemens voor 2017

1.Een kastje per dag afmaken

Sinds 1 november doe ik een kastje per dag. Heel simpel concept eigenlijk. Je ruimt iedere dag een kastje op. Dat kastje mag ook een laatje zijn. Of een plankje. Of een doosje. Of een bakje. Als je maar iets doet. Soms lukt het niet elke dag en dan haal ik even weer een paar dagen in. Ik heb nu al 61 kastjes gedaan en we merken echt verschil. Het huis wordt langzaam netter. Op 31 oktober 2017 wil ik mijn laatste kastje opruimen.

2. Een boek lezen

Of beter: een boek dat niet geschreven is door Jill Mansell en consorten. Zwanger en wel kon ik me gewoon niet concentreren en met een pasgeboren baby had ik er ook echt geen tijd voor. Eigenlijk nog steeds niet. Dat is juist waarom het moet. Ik hoop me dit jaar weer eens te verliezen in een mooi verhaal dat verder gaat dan verliefd-wel-niet-wel-niet-setje-einde. Tips zijn welkom!

3. Een recordomzet boeken

Mijn bedrijf loopt heel aardig en daar ben ik hartstikke trots op. Door mijn zwangerschap is 2016 zakelijk gezien een beetje verloren. Helemaal niet erg, want Suze is dat meer dan waard. Dit jaar wil ik de schade een inhalen en weer meer werken. Gewoon, omdat het leuk is om iets te doen waar je goed in bent en daar geld mee te verdienen. Omdat ik heel veel leuke plannen heb die ik niet meer op de plank wil laten liggen. Omdat het soms heerlijk is om even in de Coffee Company te zitten met mijn laptop. Dus ik wil van heel aardig, naar Heel Heel Aardig. Ik heb er wel vertrouwen in!

4. Leren vlechten

Mijn kind heeft een woeste bos haar en dit jaar ga ik het temmen. Het ziet er zo mooi uit, zo’n visgraatvlecht of een watervalvlecht. Dat Hannah krullen en een beetje pluis heeft, negeer ik. Dat ik het al 300 keer geprobeerd heb ook. En dat het voor haar niet hoeft ook. Waarschijnlijk zet ik hier Freek Vonk voor in. Die is ook goed in temmen en in 10 minuten moet het wel lukken.

5. Al mijn WIP’s afmaken

Een WIP is een Work in Progress. Onafgemaakte haakwerkjes dus. En daar liggen er hier in de kast nogal wat van. Omslagdoek, babydekentje, sjaal, etc etc. Ondertussen puilt mijn wolbak uit omdat ik steeds nieuwe dingen bedenk die ik dan ook niet maak omdat ik er gewoon niet aan toe kom. Dus: eerst afmaken wat er nog ligt en dan aan nieuwe projecten beginnen. Moeilijk, maar niet ondoenlijk.

6. Geen garen kopen

Goed, dit voornemen sneuvelt half januari. Maar het is een mooi en nobel streven. Ik heb veel te veel wol en dat moet eerst maar eens op voor er nieuwe komt. De bollen liggen nu op en naast de bak omdat ik meer garen dan opbergruimte heb. Dat kan best anders. Een beetje minder vooral. Pas als de bak op de helft is, minstens, mag er nieuw garen komen. Of als ik een heel goede aanbieding zie, iets heel moois bedenk, of… Mooi streven, dat dus.

7. Vaker bloggen

Tsja, het was een (te) gek jaar. En ik heb het bloggen echt gemist. In 2017 maak ik hier meer tijd voor. Er gebeurt zoveel moois in Groningen, het wordt hier bijna met de dag leuker. Al die leuke plekjes wil ik beleven en vastleggen. En het bloggen is natuurlijk een heel goede reden voor lekker veel DIY’s.

8. Geen eten weggooien

We doen al erg ons best. Maar ergens tussendoor sneuvelt er nog wel eens wat. Iets dat nét niet op komt, opeens bedorven is etc. Niet veel, niet vaak, maar toch. Ik vind dat stom, want elke keer is te vaak. Kortom: nog beter om denken. Omdat er genoeg mensen zijn die het met minder moeten doen en het eigenlijk niet kan om onzorgvuldig met zoiets kostbaars als eten om te gaan.

9. Verjaardagskaarten sturen

Kinderen vinden het leuk om kaarten te krijgen. Maar omdat een appje zo verstuurd is, blijft het er vaak bij. Hannah kreeg vorig jaar ook maar weinig kaarten. Geen ramp natuurlijk, maar post is leuker dan geen post. Dus ik ga kaarten versturen. Met Elsa of superhelden of andere toffe dingen waar kinderen blij van worden. Kleine moeite, groot plezier.

10. Bewegen

Ik ben niet te dik, maar er kleeft 4 maanden na de bevalling wel iets meer aan mij dan ik zou willen. Sporten hoef ik van mezelf echt niet, daar word ik zo ongelukkig van dat ik nog liever een dikke kont heb. Iets meer bewegen is wel een slim plan. Gewoon wat vaker wandelen, lekker buiten.

Tevreden met het leven

Dat waren ze, mijn goede voornemens voor 2017. Niet groots en meeslepend, maar ik heb niet zoveel te wensen. Er is geen roer dat om hoeft, want we varen precies de goede kant op. Koers houden dus!

Heb jij goede voornemens?

Ik ben benieuwd naar jouw plannen en goede voornemens voor 2017. Laat het me weten, hier of op Facebook.

About

No Comments

Leave a Comment