Het kattencafé, zo’n beetje de laatste plaats waar je ons normaal gesproken kunt vinden. Precies de reden om toch te gaan. Hannah en ik namen een kijkje bij Op z’n Kop, het nieuwe kattencafé in Groningen.

Kattencafé tegen de poezenkriebels

Hannah moet niets van katten hebben. Ze vindt ze eng. Echt eng. Ons bezoekje aan het kattencafé was dan ook wel een beetje therapeutisch. Ik legde van te voren uit dat er bij Op z’n Kop alleen écht aardige poezen mogen wonen. Poezen die houden van mensen. Bij binnenkomst schrok ze even toen er ook daadwerkelijk katten rondliepen, maar ze durfde toch te blijven. Yes! De kleurplaat en limonade hielpen daar wel bij. Terwijl ze tegen de andere gasten uitweidde over haar sluierstaarten, zoveel minder eng dan poezen!, ontspande ze zichtbaar.

kattencafe opznkop groningen katten poezen cafe

Lientje en Mr. Bojangles

Daarna bedacht ze dat ze ook best een rondje durfde lopen in het kattencafé. En dus deden we dat, haar klamme strakke handje in de mijne. Mr. Bojangles lag lekker te pitten, maar Lientje was wakker. Na heel lang kijken durfde ze steeds een stapje dichterbij komen en na een hoop aarzeling was Joosje de gelukkige poes die geaaid werd. Wat Joosje prima vond, zo half slapend op de leuning van een stoel. Toen ze daarna de poezen ook nog eten mocht geven van het lieve meisje van het kattencafé, was haar dag goed. Ze vond het doodeng, maar deed toch netjes een handjevol brokjes in ieder poezenbakje. Wat een overwinning!

kattencafe groningen opz'nkop mr bojonagles poes kat

kattencafe op z'n kop groningen poes kat cafe

Kattencafé met kleine kaart

De kaart van het kattencafé is niet heel uitgebreid. Maar dat hoeft ook niet. De meeste mensen komen niet voor het eten of drinken, maar voor de aandacht van de poezen. Die voor zulke verzoeken hun neusjes nuffig ophalen en zich omdraaien om te gaan slapen. Er is koffie en thee, voor de kinderen limonade, frisdrank en je bestelt er tosti’s, broodjes en gebak. Voor de liefhebber zijn er daarnaast leuke poezenspullen te koop. De keuken is trouwens helemaal afgeschermd van de poezen. Je hoeft dus niet bang te zijn voor kattenharen in je eten. We hebben zelf alleen een drankje gedronken, maar wat ik voorbij zag komen bij de andere gasten zag er echt prima uit. De volgende keer gaan we voor een taartje, want Hannah wil zeker terug.

kattencafe kattenspullen poes kat groningen

Je vindt Kattencafé Op z’n Kop in de Oude Ebbingestraat 57. Reserveren is noodzakelijk.

Ben jij al bij Op z’n Kop geweest?

Leuk! Ik ben benieuwd hoe het was! Laat een reactie achter of tag me op Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.