De kerstboom opzetten, het is ieder jaar weer een magisch moment. Dit jaar is het versieren van de boom extra speciaal. Suze is er bij. En, ook best bijzonder, ik heb de antieke kerstversiering van mijn oma gekregen.

Kerstversiering doorgeven

Mijn oma leeft helaas al jaren niet meer. Mijn lief heeft ze nooit leren kennen. Ze had hem leuk gevonden. Ik had haar graag mijn meisjes willen laten zien, ze was net zo dol op ze geweest als ik. Hannah is naar haar vernoemd en zo is ze er toch altijd een klein beetje bij. Fijn om een stukje van haar door te geven. Dat deed mijn tante ook. Doorgeven. En daar ben ik heel blij mee. Eigenlijk heb ik niet zoveel met kerst, maar ik heb wel heel veel met mijn oma. Daarom kreeg ik haar kerstversiering. Het kerstmannetje is mijn favoriet.

kerst kerstversiering kerstman versiering decoratie antiek

Chinees en joggingbroek

Kerst is voor mij vooral samenzijn met familie. Lekker eten, bijpraten, dat werk. Drie jaar geleden hadden we allemaal buikgriep. Grappig genoeg is dat de kerst van de afgelopen jaren die me het meest is bijgebleven. Toen we weer een beetje bijkwamen, bestelden we Chinees. Hannah praatte nog weken over een meneer die eten kwam brengen op een brommer. We bouwden een kerststal van Duplo en keken het kerstverhaal van Dick Bruna. Uiteraard in joggingbroek.

Stressloze kerst

Aan kerststress doe ik niet. Dus dat is makkelijk. We trekken iets leuks aan, eten niet te ingewikkeld en genieten vooral van de extra vrije dagen die we samen hebben. Dit jaar hebben we het rustiger dan anders gepland. Wel zo fijn voor Suze die de drukte maar moeilijk verdraagt. In de kerstvakantie ga ik met Hannah naar het theater, daar verheugen we ons erg op. Ook maken we elk jaar een kerststukje, dat is onze eigen traditie. Met groen uit de boom en allerlei leuke versiersels. Vorig jaar knutselde ik zelf kersthangers, misschien kunnen we die nog in ons stukje verwerken. Toen ik vroeg wat ze nog meer wilde doen in de vakantie, had Hannah een eenvoudig antwoord. ‘Slapen.’ Daar ben ik het eigenlijk wel mee eens.

Heb jij speciale kerstversiering?

kerst kerstversiering kerstdecoratie ballen kerstballen boom kerstboom

De kerstversiering van mijn oma heeft maar even in de boom gehangen. Het oude glas is zo broos en ik ben zo bang dat het uit de boom valt. Toch vond ik het wel mooi om het heel even uit te proberen. Heb jij kerstversiering met een speciale betekenis en durf je het ook echt in de boom te hangen? Laat het me weten, hier of op Facebook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.