Koko Toko is een superleuk winkeltje in de Oosterstraat. Extra tof: alles wat Koko Toko verkoopt is 100% duurzaam. Alle producten zijn fairtrade en biologisch. En dat is best uniek te noemen. Dus wie zich heel verantwoord en toch leuk wil kleden: je weet nu waar je moet zijn!

Steeds meer interesse in duurzaamheid

Ik merk om me heen dat steeds meer mensen interesse krijgen in duurzaamheid. Bij mij begint die interesse ook te ontstaan. Zo eten we minder vlees, kopen we een aantal producten alleen biologisch en proberen we minder spullen te kopen. Het zijn kleine stapjes, maar ja, elk stapje is er een. Ook in mijn werk probeer ik duurzame stapjes te maken. Zo interview ik regelmatig sociale ondernemers om van hen te leren. Want ik geloof er wel in dat je kunt ondernemen en de wereld tegelijk een beetje mooier kunt maken. De wil is er dus wel. Ik weet alleen nog niet precies hoe. Aan de andere kant hou ik ook erg van mooie spulletjes en laat ik me dan toch verleiden. En koop ik graag bij de Action en andere budgetwinkels. En ik ben heel blij dat we een auto voor de deur hebben staan. Ik ben zelf niet het type dat helemaal groen gaat leven, maar ik vind het wel heel knap als anderen dat kunnen. Net als veel mensen, denk ik, worstel ik dus een beetje met mijn bijdrage aan een duurzame wereld.

koko toko groningen oosterstraat fairtrade biologisch eco fairtrade kleding pilea

Rondneuzen bij Koko Toko

Het verhaal achter Koko Toko is voor veel klanten aanleiding om daar te kopen, vertelde eigenaresse Amber me. Ze zijn er dus zeker wel, mensen die heel bewust overstappen naar fairtrade kleding. Ik ging vooral kijken omdat ik het zo’n mooie winkel vind, eerlijk is eerlijk. Ik ben gek op winkeltjes waar je lekker kunt rondneuzen en tegenwoordig is de Oosterstraat daar de perfecte plek voor. De inrichting van de winkel spreekt me enorm aan. Naast eerlijke kleding verkoopt Koko Toko geweldige kaarten van o.a. Nina Maakt, stekjes van de Pilea, fijne zeepjes en zelfgebakken lekkers. De sfeer in de winkel is heel relaxed en er zijn veel leuke hoekjes om lekker te bekijken. Kortom: als je niet/een klein beetje/best wel/behoorlijk duurzaam bent, is Koko Toko een aanrader!

koko toko groningen ooserstraat biologisch fairtrade eco fashion mode kleding pilea

koko toko groningen ooserstraat shoppen winkelen fairtrade eco biologisch kleding fashion mode pilea

groningen koko toko ooserstraat winkel shop shopping fairtrade biologisch eco kleding mode fashion pilea

koko toko winkel groningen oosterstraat shopping winkel fashion kleding mode eco fairtrade biologisch pilea

koko toko groningen oosterstraat fairtrade biologisch eco fashion mode kleding shopping

Koop jij duurzame producten?

Ik ben benieuwd hoe jij omgaat met duurzaamheid in het dagelijks leven! Koop jij wel eens biologische producten bijvoorbeeld en hoe sta je tegenover fairtrade kleding? Laat een reactie achter!

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.