De dag voor de dag die je wist dat zou komen, lag er sneeuw. Eigenlijk hadden we al besloten om de rommelmarkt maar af te blazen. Tot we ons op Koningsdag zelf nog bedachten. Want na al die voorbereidingen, inclusief hip shirt, kun je toch niet thuisblijven?!

Rommelmarkt in Haren

De rommelmarkt in Haren bleek om 12.00 uur te beginnen. Dus we gooiden onze spullen in de auto, vulden de thermoskan en reden naar Haren. Hannah was gelukkig en maakte nog snel een bord met de wervende tekst ‘koop rommel’. Wat op zich de lading wel dekte. We verkochten onze boeken, oude dvd’s, kinderkleding en wat je zoal in de loop der jaren verzamelt.

koningsdag haren oranje rommelmarkt groningen

Bikkelen in de kou

Het was een middag bikkelen, zo in de kou. Ik had eigenlijk nog griep, Hannah werd boos omdat er zo weinig mensen waren en ze zich niet verdrongen voor onze kraam en F. sjouwde met dozen van en naar de auto, want die stond best heel ver weg. Het was echt ‘door de regen en de wind’, maar met resultaat. Er is genoeg geld opgehaald voor het Mega Mindy-pak. En daar ging het om. Een dolgelukkig kind kan niet wachten tot hij binnen is. En: er is zelfs nog een beetje geld over.

Koningsdag kijken in bed

Na afloop douchten we ons lekker warm en gingen daarna in bed liggen om naar de koning in Zwolle te kijken. Hannah at een tosti, trok alsnog haar speciale koningsdagshirtje aan en besprak de prinsesjes, terwijl ik knikkebolde en af en toe spiekte of ik prins Maurits zag. Het was een gekke, koude, fijne dag. Maar eerlijk: volgend jaar niet weer.

Wat deed jij met Koninsgdag?

Ik ben benieuwd wat jij hebt gedaan met Koningsdag. Ook gebibberd op de rommelmarkt? Laat een reactie achter!

2 Comments

  1. Haha, wat een geweldig bord. “Te Koop: Rommel”, het dekt de lading laten we zo maar zeggen. Het was echt afzien deze Koningsdag, de vrijmarkt op de singels in Groningen was maar de helft, zo niet een kwart van wat het vorig jaar was. Wel fijn dat er genoeg verkocht is voor het Mega Mindy pak, zal ze blij mee zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.