Kraanvogels vouwen: volgens de Japanners brengt het geluk. Tenminste, als je er 1000 maakt. Dat vond ik wat ambitieus, dus ik begon er met eentje. Best een ingewikkeld klusje, maar tegelijkertijd ook heel rustgevend. En dat is best heel welkom.

Energiebesparende maatregelen

Sinds een paar weken ben ik moe. Echt moe. Mijn lichaam vraagt rust. Helemaal niet gek natuurlijk, er wordt hard gewerkt aan een nieuw mensje en dat vraagt een hoop energie. Energie die nu even niet naar mij gaat. Dus pas ik me aan, want het is voor een goed doel. Maar het betekent voor mij wel: keuzes maken. De rust nemen die ik blijkbaar nodig heb. Iets minder frequent bloggen bijvoorbeeld. De boodschappen niet meer zelf doen, maar ze laten bezorgen. Afspraken afzeggen, hulp vragen bij het huishouden, vaker de auto pakken, ’s avonds douchen zodat ik daarna lekker slaap, gezond eten, Floradix slikken en minder werken. Een heel pakket energiebesparende maatregelen zodat mijn lichaam kan doen wat het moet doen.

Kraanvogels vouwen

Ik doe wat ik kan, maar niet meer. Mijn laatste schrijfopdrachten geef ik veel aandacht, want ik wil alles netjes afronden. Daarnaast kijk ik series en films, haak ik verder aan mijn babydekentje, doe ik dutjes, zit ik erbij terwijl Hannah koekjes bakt, kijk ik hoe Vader Koolmees steeds in en uit ons vogelhuisje vliegt om de kinderkoolmeesjes te voeren, fantaseer ik over de baby en vouw ik kraanvogels. Dat laatste is nog niet makkelijk, maar Hannah heeft gelukkig genoeg vouwblaadjes in haar knutseldoos om mee te oefenen. Misschien maak ik wel zo’n gezellige papieren slinger. Als ik zin heb.

Leren door te kijken

Blijkbaar leer ik het beste door te kijken hoe anderen het doen. Geschreven instructies vind ik veel moeilijker om te volgen. Dat geldt ook voor haken bijv. Op YouTube vond ik een filmpje van een mevrouw die niet praat tijdens het kraanvogelvouwen. Dat werkt ontspannend, want geen afleiding van een gekke stem of eindeloos gebabbel tussen het vouwen door. Sowieso werkt dat vouwen best wel kalmerend. Je hebt helemaal geen dure mindfulnesscursus nodig, gewoon een pak papier en wat tijd.

Drie kleine tips bij het vouwen van een kraanvogel:

  1. Gebruik dun papier. Dat deed ik niet en ik merkte dat het dan moeilijker is om strak te vouwen en om uit te vouwen.
  2. Kies voor een vierkant papier. Vouwblaadjes van de kinderafdeling zijn prima. Niet mooi, maar wel goedkoop oefenmateriaal.
  3. Neem de tijd. Het gaat de eerste keer gegarandeerd mislukken. Dat is ook de bedoeling. Het gaat om de reis, niet om het eindresultaat.

kraanvogel papier knutselen origami

Bijna zwangerschapsverlof

Over een paar weken heb ik echt zwangerschapsverlof. Wat deed jij in je zwangerschapsverlof? En heb je nog tips voor leuke, weinig inspannende activiteiten? Laat een reactie achter of vertel het me op Facebook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.