Wij wandelen graag in de Onlanden, een natuurgebied net buiten de stad. Het is er mooi en je hebt er een prachtig uitzicht. Hannah houdt er van om vogels te kijken en in de Onlanden kom je dan ruimschoots aan je trekken. Maar vandaag kwamen we niet voor de vogels, we kwamen voor de levende kerststal. Hoewel de vogels toch stiekem de dag maakten.

Knuffelen met de ezel

Natuurmonumenten organiseert regelmatig leuke dingen in de schuur bij het bezoekerscentrum van de Onlanden. Theater, knutselen en het OERRR-festival bijvoorbeeld. Of zoals nu, de levende kerststal. Op het terrein knapperde een lekker vuurtje en het winkeltje en de theeschenkerij waren gezellig verlicht. Helemaal in kerstsferen. Natuurlijk moest Hannah eerst klimmen en klauteren op de boomstronken die op de zandspeelplaats liggen. Daarna namen we een kijkje in de stal. En werden de dieren lekker geaaid. Stiekem was dat best een beetje spannend, zo dicht bij de ezel.

onlanden-2-22122015

Kieviet en kiekendief

Eigenlijk was Hannah een beetje teleurgesteld. Want er waren geen levende Jezus en geen levende Maria en geen levende Jozef. Gelukkig maakten de vogels in de Onlanden, voor wie we niet kwamen, dat goed. Na ons bezoek aan de levende kerststal maakten we nog een kleine wandeling. Onderweg zagen we een groep kievieten vliegen, buitelend over elkaar heen, terwijl de zwerm naar links en dan weer naar rechts trok. De bruine kiekendief vloog laag over het land en liet zich vallen, vast op een lekker muisje. De grote zilverreiger stapte rustig door het water. De ronddobberende smienten maakten het compleet. Weer vier vogels om in het vogelboekje op te zoeken, dat doen kleine vogelfans. Zelfs als ze eigenlijk voor het ezeltje komen.

Ook wandelen in de Onlanden?

Tof! Ik ben heel benieuwd naar jouw ervaring. Laat een reactie achter of tag me op Instagram. Veel wandelplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.