Sinds Suze er is, verlangt Hannah soms hevig naar even een momentje alleen met mij. Geen luiers, gehuil en fruithappen, maar onbeperkte aandacht. Dus haalde ik haar op uit school, zonder zusje en zonder haast. ‘Waar gaan we heen?’, vroeg ze zich af. ‘Waar de wind ons brengt’, zei ik. De wind bracht ons naar Denderz.

Kruimels Oreotaart

Het besluit was snel gemaakt: thee en taart. Want dat hoort bij een meidenmiddag, volgens Hannah. En we hadden mazzel, de vitrine lag vol lekkers. Er was cheesecake en Oreotaart. Zij koos wel goed. De kruimels Oreotaart die ik mocht proeven, waren echt bizar lekker. Natuurlijk, de cheesecake was prima, maar een beetje spijt had ik wel.

denderz kindercafe groningen kinderen kind cafe restaurant kindvriendelijk hotspot

Kletsen over jongens

We dronken, we kletsten. Over school. En jongens, want dat blijkt al een heus onderwerp van gesprek te zijn als je 6 bent. Ze deed een zitsplit, waar bij Denderz alle ruimte voor is en danste op de muziek. Het was gezellig. Denderz is ook de perfecte plek voor zo’n meidenmiddag, omdat het een kindvriendelijk café is. Dus als je dochter besluit te gaan dansen, dan kan dat prima zonder dat iemand z’n wenkbrauwen daarover optrekt. Dat scheelt als moeder een hoop waarschuwen, want alle andere bezoekers rennen ook luidruchtig rond. En dat vergroot de gezelligheid behoorlijk.

denderz kindercafe kindvriendelijk cafe groningen hotspot kinderen

Speelplek voor baby’s, dreumesen en peuters

Ook voor baby’s is er bij Denderz genoeg te doen. Dus praktisch gezien had Suze best mee gekund. Fijne grote speelmatten met babyspeelgoed liggen klaar. Zelf zou ik daar wel een rustig moment voor kiezen, omdat het me niet heel relaxed lijkt als er teveel dreumesen om haar heen lopen. Maar de voorzieningen zijn er en dat is fijn. Ook hangt er boven de bar een tv, zodat je je kind in de gaten kunt houden als je zelf aan de koffie zit. Voor een baby niet geschikt, maar wel voor peuters die zich al heel groot wanen en helemaal zelf mogen spelen, terwijl je stiekem een oogje in het zeil houdt. Wil je je baby dichtbij je houden, maar wel laten spelen? Dan is er een fijne box van zachte matten waar hij lekker afgeschermd in kan spelen.

denderz kindercafe kindvriendelijk cafe groningen kinderen hotspot

denderz kinderen kindvriendelijk cafe groningen hotspot

All in concept

Naast lekkere taart eten, kun je bij Denderz ook prima shoppen. Veel leuke kinderkleding, speelgoed, boekjes en accessoires. Vaak net even anders, dus wel de moeite waard om even een kijkje te nemen. Ook een bezoekje aan de kapper kan bij Denderz. En ze organiseren regelmatig leuke activiteiten. Zo haalde Hannah vorig jaar haar kraamverzorgstersdiploma. Hartstikke handig, want toen haar zusje geboren was, haalde ze meteen haar papieren te voorschijn en ging ze aan de slag.

denderz kinderen kindvriendelijk cafe groningen hotspot

denderz kindercafe kindvriendelijk cafe groningen kinderen

Ook naar Denderz?

Je vindt Denderz aan de Westerhaven, het adres is Westerkade 5. Kijk op de website voor leuke activiteiten, die komen regelmatig voorbij. Ik ben benieuwd hoe je het vond. Vertel het me in een reactie, hier of op Facebook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.