Het is meikermis in Stad. Hannah en haar vriendinnen stuiteren al een week rond. En dus moesten we er aan geloven: de zweefmolen en het reuzenrad.

Zwieren in de zweefmolen

Nou ja, ik had me voorgenomen om helemaal nergens aan te geloven. Voor mij hoeft het niet, snel en hoog. En ik heb natuurlijk het perfecte excuus. Maar Hannah wordt er vreselijk gelukkig van en hoe cliché, dan word ik dus ook vreselijk gelukkig. We begonnen ons rondje op de Ossenmarkt, met een nostalgische kermis speciaal voor jongere kinderen. De ritprijs is hier maximaal 1 euro. Hannah vond alles even prachtig en kon nauwelijks kiezen wat ze het eerst wilde doen. Na de Calipso en de Rups vond haar vader het wel even genoeg. Hannah niet, dus ging ze alleen in zweefmolen, twee keer nog wel! Heerlijk om haar zo te zien stralen.

meikermis kermis groningen zweefmolen

meikermis kermis groningen zweefmolen muntje

Reuzenrad op de Grote Markt

Op de Ossenmarkt kwam ik er goed mee weg, maar toen we op de Grote Markt waren wilde Hannah heel heel heel graag in het reuzenrad. Toen deed ik iets spontaans. Tip: doe nooit spontaan als je hoogtevrees hebt. Ik was zo nieuwsgierig naar het uitzicht over Groningen en nu had ik de kans om de stad van alle kanten te bekijken. En: wie het nooit probeert, weet niet of het over is. Dus stapte ik in. Van het uitzicht herinner ik me weinig, echt wat ongelooflijk doodeng hoog! En wat wiebelen die bakjes. Brrrr. Maar aan de foto’s te zien was het prachtig. Hannah had gelukkig nergens last van en stelde, heel lief, haar hand ter beschikking om in te knijpen.

meikermis groningen kermis stad

meikermis groningen kermis stad

Koppeltje duiken op 60 meter hoogte

De Booster is hier in huis het gesprek van de dag. Hannah wil er later ook zo graag in. Pas vanuit het reuzenrad besef je echt hoe hoog 60 meter is. Ik was al bang in zo’n afgesloten bakje, dus zou het in de Booster waarschijnlijk besterven. Maar spectaculair is het. Ben jij in de Booster geweest en heb je er een plaatje van? Tag me dan even op Instagram, want nieuwsgierig ben ik natuurlijk wel.

meikermis groningen kermis stad booster

meikermis kermis groningen stad booster

Ga jij nog naar de Meikermis?

Vrijdag 20 mei is het familiedag. Dan krijg je bij sommige attracties korting. Op de website van de Meikermis staan kortingsbonnen om uit te printen, ook altijd leuk. Je vindt de kermis op de Grote Markt, Vismarkt en Ossenmarkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.