Een frisse kerstboom, die past bij ons interieur. Dat was mijn wens voor dit jaar. Meestal kies ik voor glas en wit, maar nu wilde ik eens knallen met neonroze kersthangers. Ik ben zelf heel blij met het eindresultaat. Het is een echte kerstboom, maar dan net even anders.

Geverfde houten sterren

Je kunt zelf heel makkelijk neonroze kersthangers maken. En, ook fijn in de dure decembermaand, het is ook nog eens super lowbudget.De houten sterren kocht ik bij de Action. Ze hebben naast sterren ook hartjes en kerstboompjes. De houten hartjes heb ik ook gekocht en apart gelegd. Ze leken me heel leuk om een cadeautje mee te versieren. De houten sterren, hartjes en kerstboompjes zitten in een verpakking van 3 en kosten maar €0,69 per pakje. De neonroze verf zit in een tube. Dit kocht ik bij Sostrene Grene. Voor de verf betaalde ik €2,84. Ze hebben trouwens enorm veel kleuren verf, dus er zit altijd wel een kleur bij die bij jouw interieur past.

kersthangers-neonroze-def

Zo maak je de neonroze kersthangers:

Ik heb aan beide kanten twee laagjes verf gesmeerd. Het eerste laagje dekte nauwelijks. Het hout schijnt er met twee laagjes nog een beetje doorheen, maar dit vind ik juist leuk. Met een derde laagje maak je de kersthangers wel echt dekkend. Het is maar net wat je smaak is. De verf droogt supersnel op. Dat heeft een voordeel en een nadeel. Het voordeel is dat je project zo af is. Het nadeel is dat je er direct bij moet zijn als je een beetje knoeit. Ik vond afplakken niet lekker werken en schilderde zo. Ik wilde alleen de zijkanten in houtkleur laten. Toen ik even te lang wachtte, ging het afvegen van de verf al best lastig. Dus: wattenstaafjes in de aanslag houden.

Nog een tip: schuif de kraaltjes even omhoog als je gaat verven. Het is zonde als daar verf op komt.

Zelf kersthangers gemaakt?

Zien! Ik ben heel benieuwd welke zelfgemaakte hangers er in jouw boom hangen! Laat een reactie achter of tag me op Instagram. Mijn account is: @stadsvrouw.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.