Wij houden van ergens lunchen. Vooral vandaag. Want 8 jaar liefde, daar moet je iets mee. Zelfs als het maandag is. En dus gingen we voor een tussendemiddagdate naar No.25.

Lunchen met de leukste

Ik zou er zo een gewoonte van kunnen maken. Op zo’n druilerige maandag daten met de leukste en de liefste om ongestoord een broodje te eten. Even geen werk, geen verplichtingen, huishoudelijke taken of een kind dat aandacht wil. Maar gewoon samen. Wie weet gaan we dit vaker doen, ook als we niets te vieren hebben. Dan vieren we gewoon dat het maandag is. Of dat we het zo fijn hebben samen. Of dat het bijna lente is. Volop mogelijkheden!

Kleine lunchkaart met kwaliteit

Voor zo’n maandagdate is No.25 echt een prima keuze. Ook voor de dinsdag trouwens. En alle andere dagen van de week. De lunchkaart is klein en daar hou ik erg van. Dat betekent namelijk dat er goed en vers eten op het menu staat. Ongeveer 5 salades, 5 broodjes en soep. Eigenlijk wilde ik gaan voor de falafelwrap met knoflooksaus, maar aangezien we na de lunch nog een 10-minutengesprek met Hannah’s juf gepland hadden, besloot ik daar uit fatsoen vanaf te zien. Gelukkig sprak de sandwich met geitenkaas me ook aan.

no 25 kaart lunch lunchen groningen eten brood soep broodje menu

Die sandwich met geitenkaas, dat was echt een goede keuze. Vooral vanwege de gerookte abrikozenjam. Ik wist het niet, maar geitenkaas en abrikoos is een winnende combinatie. Daar ga ik thuis ook eens iets mee doen. F. had mosterdsoep met spekjes, ook die viel erg in de smaak. Kortom: het eten was geslaagd.

lunch no25 groningen eten lunchen restaurant brood

Lunchen in een fijne setting

Natuurlijk is niet alleen het eten belangrijk als je ergens gaat lunchen. Het decor moet ook een beetje leuk zijn. Ook daar slaagt No. 25 in. Het interieur is eenvoudig, maar fris en sfeervol. En, ook fijn, er werken aardige mensen met een goed humeur die regelmatig even komen checken of je het nog een beetje naar je zin hebt. Dat hadden wij, in ons gestolen uurtje. We spraken over werk en thuis en Hannah en spannende nieuwe dingen. En over die falafelwrap, daarvoor gaan we nog een keer terug.

suzanne stadsvrouw lunch lunchen n025 groningen eten brood soep diner

Je vindt No.25 in de Oude Kijk in ’t Jatstraat 25 in Groningen. Het pand is niet heel opvallend, dus let goed op, anders loop je het voorbij. En dat wil je niet.

Ook geluncht bij No.25?

Heb jij bij No.25 geluncht? Ik ben benieuwd wat je er van vond! Laat een reactie achter of tag me op Instagram!

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.