‘Nou, dan ga ik wel eh… candlebags vouwen’, zei ik tegen mezelf. Wat eigenlijk een excuus was om deze mooie papiertjes bij Sostrene Grene te kopen. Een beetje een opwelling dus, maar ook een goed excuus om weer eens te knutselen. Dus ik ging in de weer met plakband en schaar. Ik ben er blij mee! Ze staan elke avond op de kast, met een (elektrisch) kaarsje erin. Heel gezellig!

Kijk op YouTube voor een tutorial

Als je iets wilt leren, zeg ik: YouTube. Je kunt het zo gek niet bedenken of iemand heeft een tutorial gefilmd. Je vindt er dan ook heel veel tutorials voor het vouwen van een papieren zakje, de basis van de candlebags. Ook zijn er veel bloggers die uitleg geven. Ik vond een mooie tutorial bij Sanne, van Gras tussen je tenen. Haar zakjes had ik al eens gebruikt voor een traktatie. Het formaat van haar zakje is net te klein voor een candlebag, maar zolang je de verhoudingen aanhoudt, kun je zelf variëren in de afmetingen van je kaarsenzakjes. Kies niet voor te dik papier, met iets dunner papier schijnt het kaarslicht mooier door het zakje. Candlebags vouwen is helemaal niet moeilijk, maar als je het nog nooit gedaan hebt, raad ik je wel aan om even te oefenen voor je aan het echte werk begint. Ik gebruikte eerst cadeaupapier om het vouwen een beetje in de vingers te krijgen en toen pas pakte ik mijn supermooie kerstpapiertjes.

Leen de knutselspullen van je kind

Tip: vouw het zakje vast voor, maar plak de onderdelen nog niet aan elkaar. Dan kun je geen gaatjes meer in de voorkant prikken. Dat gaatjes maken is wel het lastigste onderdeel. Veel ponsen zijn niet zo lang, dus die maken vooral mooie sierrandjes. Ik wilde graag versiering in het midden. Daarom leende ik Hannah’s prikpen. Altijd handig zo’n dochter die van knutselen houdt. Haar kartelschaar pikte ik ook om het sierrandje aan de bovenkant te maken.

Candlebags versieren met washitape

Natuurlijk kun je je zakje gewoon in elkaar plakken met plakband. Maar je zakje versieren met washitape geeft ook een heel leuk effect. Je kunt alleen de naden dichtplakken, maar ook leuke motiefjes op de zakjes maken.

Ga jij ook candlebags vouwen?

Ga je ook een candlebag vouwen? Leuk! Ik ben heel benieuwd naar het resultaat! Laat een reactie achter of tag me op Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.