We hadden weer een lunchdate, F. en ik. Zo fijn, een uurtje om even bij te praten en lekker te eten. Dit keer aten we bij Pernikkel. Het was heerlijk, zowel de date als de Pernikkelburger.

Goede dingen kosten tijd

Toegegeven: ik ben dol op vlees. Dus als er burgers op de kaart staan, moet het alternatief wel heel aantrekkelijk zijn. De pulled beef stond al de hele morgen te sudderen, maar was nog niet klaar. Zo gaat dat met goede dingen, daar moet je de tijd voor nemen. Dat geldt trouwens ook voor de bediening. Alles gaat op een relaxed tempo. Niet vervelend traag, maar gewoon fijn. Eerst even rustig je thee drinken, dan op je gemak de kaart bekijken en gewoon geduldig wachten tot je eten klaar is. We kozen, bij gebrek aan de pulled beef, beide de Pernikkelburger.

pernikkel restaurant eten groningen lucnh muntthee

Puur en lokaal eten

Pernikkel staat voor goed eten. Puur en zoveel mogelijk lokaal ingekocht. Van een kleine kaart, zoals Pernikkel heeft, word ik altijd blij. Het geeft de zekerheid dat je echt vers eet. Daar hoef je bij Pernikkel sowieso niet aan te twijfelen, want de keuken is open. Je kunt dus zien hoe je eten gemaakt wordt. Zo’n kleine kaart scheelt bovendien een hoop keuzestress. Ik ben zo iemand die eindeloos kan dubben over wat ik moet nemen. De kaart bij Pernikkel is niet alleen aantrekkelijk voor vleesfans zoals ik trouwens. Ook vegetariĆ«rs en vegans kunnen hier prima terecht.

pernikkel eten luchen restaurant puur eten groningen

Overheerlijke Pernikkelburger

De Pernikkelburger is echt superlekker. De combinatie van een goed stuk vlees, een lekker broodje en een pittige tomatensalsa was perfect. Het liefst eet ik mijn burger medium, maar omdat rauw vlees in de zwangerschap nou eenmaal echt niet mag, ging ik voor well done. Dat deed niets af aan de smaak. Volgens de geliefde is de Pernikkelburger een van de beste burgers die hij ooit gegeten heeft. En dat zegt wat. Dus, hop hop, naar Pernikkel en aanvallen maar!

pernikkel pernikkelburger eten restaurant groningen lunch diner

Je vindt Pernikkel op de Aweg 2. Recht tegenover de McDonalds aan de Westerhaven. Waar je nooit meer heen wilt als je ook een burger bij Pernikkel kunt eten.

Ook bij Pernikkel geweest?

De kaart is steeds een verrassing, dus ik ben heel benieuwd wat jij gegeten hebt. Laat een reactie achter of tag me op Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.