Wat een gek weer hier in Groningen! Het is zo glad, zo ontzettend glad dat je kunt schaatsen op straat. Veel mensen bonden vandaag de ijzers onder voor een rondje in hun buurt. Echt een heel bijzonder gezicht. Hannah keek verlangend naar het ijs voor de deur en wilde ook dolgraag schaatsen op straat. Dat mocht natuurlijk. Zelf ben ik niet zo’n held. Het was mijn taak om te klappen en juichen terwijl zij op de stoep heen en weer gleed. En daar ben toevallig heel goed in.

IJsvrij van school

Meestal zijn de waarschuwingen van het KNMI een beetje overdreven. Ik haal er vaak mijn schouders over op. Het zal wel een beetje loslopen, denk ik dan. En dat blijkt dan meestal ook zo te zijn. Maar vandaag is dat anders. Code rood is echt niet voor niets afgegeven. We kregen vanmorgen al vroeg bericht dat het niet veilig was om richting school te komen. Dus vermaakten we ons thuis met een filmpje, een spelletje en even spelen op het balkon. Hannah drukte een wortel in het laatste hoopje sneeuw dat nog niet opgevroren was, het hoopje sneeuw heette uiteraard Olaf, en had veel plezier. Lekker dik in de kleren en naar buiten.

sneeuw sneeuwpop groningen code rood gladheid ijzel groningen

ijspegels groningen gladheid code rood ijzel ijs koud

Winterse gezelligheid

De winter is aan mij niet echt besteed. En dit gekke weer al helemaal niet. Maar ergens vind ik het wel gezellig. Dit zijn de verhalen die we later doorvertellen. Want de kans dat we op korte termijn nog eens door de straten van Groningen schaatsen lijkt me niet heel groot. De beelden die ik op social media voorbij zie komen, zijn echt spectaculair. Ik geniet er volop van. Vooral omdat ik er zelf niet door hoef.

Ga jij schaatsen op straat?

Laat een reactie achter of deel je foto op Instagram. Ik ben heel benieuwd naar jouw avonturen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.