Sinterklaas komt aan in Groningen

sinterklaas groningen intocht sint cadeaus hoofdpiet pietje paniek sinterklaasjournaal schoentje zetten stoomboot pakjesboot

Hannah en ik keken zaterdag samen naar de intocht. Uiteraard. Wij zijn dol op de intocht. De stoomboot toeterde bij binnenkomst in Maassluis en onmiddellijk ging ik weer drie jaar terug in de tijd. Toen Sinterklaas aankwam in Groningen stonden wij aan de Hoge der Aa te zwaaien. Kippenvel van top tot teen en oprecht een van mijn mooiste herinneringen samen met Hannah. Pure magie en niets minder.

Vol verwachting

Onze harten klopten echt vol verwachting. Het wachten duurde lang, het was koud, het was druk en we dachten dat hij nooit meer zou komen. En toen voer de stoomboot de hoek om. En ik had een brok in mijn keel. Omdat het zo mooi en indrukwekkend was. De stoomboot, de Sint, de Pieten. Omdat ik hier stond. In mijn stad, met mijn geliefde en kind, kijkend naar Sinterklaas. Het was de ontroering zoals je die hebt als je kinderen krijgt en die op de momenten die er toe doen altijd weer naar boven komt. De eerste zwemles, los fietsen, elke schoolvoorstelling. Al die momenten waarbij het bijna tastbaar is hoe snel de tijd gaat en die je vastlegt in je hart, om te bewaren en af en toe eens te bekijken.

sinterklaas sint sint nicolaas baard mijter staf stoomboot pakjesboot cadeaus pieten piet zwarte piet sinterklaasjournaal groningen stad intocht

Genieten van Sinterklaas

Ook dit jaar komt Sinterklaas in Groningen. In een iets kleinere boot en iets kleiner gezelschap. Maar toch. Evengoed mooi. Het Sinterklaasjournaal, het schoentje zetten, zingen en knutselen: we gaan er helemaal voor. Het is en blijft genieten, de verwondering en het rotsvaste geloof in die meneer uit Spanje. En de intocht, die hoort erbij.

Intocht in Groningen

Ga je naar de intocht van Sinterklaas in Groningen? Leuk, wij zijn er ook! Vanaf 13.10 uur is Sint in Stad. En wij zijn er ook.
Bekijk hier het volledige programma, de route en tijden. Op mijn Facebookpagina vind je na afloop wat foto’s.

 

 

About

No Comments

Leave a Comment