Wow! Wat een prachtige dag was het! Suze werd een jaar en dat vierden we natuurlijk! Met slingers, heerlijke taart en cadeaus. En liefde, veel liefde.

Cadeautjes uitpakken

’s Ochtends waren we met z’n viertjes. Hannah kon nauwelijks wachten om haar cadeau te geven, dus direct na de fles was zij aan de beurt. Suze snapte niet precies wat ze moest doen, maar met een beetje hulp van Hannah ontdekte ze al snel dat het papier van het cadeau moest. Ze vond het steeds leuker worden en pakte zodra we in de woonkamer waren zelf al een cadeautje uit de vensterbank. Ook hier kwam de hulp van haar grote zus weer van pas. Ze pakte een geweldig leuk boekje uit en daarna ons grote cadeau. We gaven Hannah tot nu toe ieder jaar een boek voor haar verjaardag en willen deze traditie ook bij Suze voortzetten.

verjaardag jarig 1 jaar suze

jarig suze 1 jaar verjaardag

jarig verjaardag 1 jaar feest

jarig verjaardag 1 jaar suze

suze 1 jaar jarig verjaradag feest

Tijd voor taart

Na het uitpakken van de cadeautjes mocht Suze een kaarsje uitblazen. Ook dat vond ze maar vreemd. Ze stak haar vinger in het vlammetje en moest heel hard huilen. Oeps! Natuurlijk waren we er direct bij en na heel veel kusjes en knuffels en een beetje hulp was het kaarsje uit. BAQ Groningen had voor ons een prachtig klein taartje gebakken. Het mooie was dat het taartje helemaal in de stijl van Suze’s geboortekaartje was. Dat vond ik wel bijzonder, om zo de cirkel rond te maken.

baq groningen verjaardagstaart taart jarig 1 jaar feest suze

jarig 1 jaar suze baq groningen

Klein feestje

’s Middags hadden we een klein feestje. De ooms en tantes zijn nog op vakantie of alweer aan het werk, dus we geven binnenkort gewoon lekker nog een feestje. Voor vandaag was dit kleine feestje echt perfect. Ze was zo onder de indruk door alles. Iedereen die voor haar zong, nog meer taart en wat lekkere hapjes. Al die cadeaus, slingers en aandacht. De woonkamer had ik bewust heel rustig versierd, in de eetkamer ging ik los met slingers en een foeilelijke eenhoornballon die we volgens Hannah beslist moesten kopen. We hadden een heel gezellige middag met de opa’s en oma. Slapen wilde ze niet, ze wilde door met feesten en dus viel ze bijna om aan het einde van de dag.

suze jarig 1 jaar feest

suze jarig 1 jaar feest

De hele avond rechtop in bed

Toen waren wij eigenlijk wel toe aan een wijntje en even nakletsen, maar die kans kregen we niet. Suze stond de hele avond rechtop in bed. ‘Nanna, Dada, hmmhmmm, jaaaaaa’ etc etc. Aan een stuk door kletsen, woelen en draaien, staan, zitten, liggen. Ze kon het allemaal even niet verwerken. Dus we hebben om de beurt lekker bij haar gezeten terwijl Hannah in de woonkamer met het nieuwe speelgoed speelde. We kochten voor Suze’s verjaardag de Grimms houten regenboog. De meiden zijn er helemaal weg van en spelen er tot nu toe bijna non-stop mee.

Een jaar voorbij

Wat is zo’n eerste verjaardag toch een bijzondere mijlpaal. De dag en avond voor Suze’s verjaardag dacht ik terug aan mijn zwangerschap en bevalling. We spraken samen over het afgelopen jaar. Soms zoveel zorgen om haar gezondheid, tegelijk zoveel geluk en plezier. Dat Hannah uitgegroeid is tot zo’n prachtige grote zus, dat Suze van een heel verlegen en rustig meisje helemaal omsloeg en tot bloei kwam tot de vrolijke grappenmaker die ze nu is. Dat ze het samen zo leuk hebben. Dat wij het samen zo leuk hebben. We hebben volop genoten en zijn zo ontzettend trots op het gezin dat we zijn. Fijn om daar even bij stil te staan.

Hoe vond jij de eerste verjaardag van jouw kindje?

Vond jij de eerste verjaardag van jouw kindje ook zo’n mijlpaal? Vertel in een reactie hoe jij dit beleefde. ik hoor het graag!

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.