Koningsdag: ik ben er gek op. De rommelmarkt op de singels, de gezelligheid in de Stad. Ja, Koningsdag in Groningen is leuk! Dit jaar staat Hannah met een kleedje op de vrijmarkt en daar hoort natuurlijk een gepaste outfit bij. Ik versierde haar shirt met gehaakte bloemen.

Te weinig huis

We moeten opruimen en dringend ook. We hebben te weinig huis voor twee volwassenen en twee kinderen. Of teveel spullen. Aangezien we het huis niet groter kunnen maken, moeten er dus spullen weg. De laatste tijd brachten we al regelmatig een doosje naar de kringloop, maar echt opschieten deed het niet. F. stelde voor om met Hannah op de rommelmarkt te gaan staan. Wees gerust, haar willen we graag houden, maar onze overbodige spullen niet. Het plan werd ontvangen met veel gejuich, niet door mij, maar vooruit. De rommelmarkt it is.

Versierd shirt voor Koningsdag

Ga je op de rommelmarkt staan, dan ga je in stijl. Daarom versierde ik een shirtje voor Hannah met oranje bloemetjes. Ontzettend simpel om te maken, maar wel met een erg leuk resultaat.

Zo versier je een shirt voor Koningsdag:

  • Haak zoveel bloemetjes als er op de rand van je shirt passen, van schoudernaad tot schoudernaad
  • Leg de bloemetjes netjes uit zodat ze mooi verdeeld zijn en je op het einde geen ruimte overhoudt waar net geen bloemetje meer past
  • Plak de bloemetjes met textiellijm op de rand
  • Even laten drogen en klaar!

Ik haakte de bloemetjes met haakkatoen van Catania. Dit deed ik met haaknaald nr. 2,5.

shirtje koningsdag maken haken bloemen oranje

Sparen voor een Mega Mindy-pak

De opbrengst van ons kraampje is volledig voor Hannah. Ze heeft het al maanden over een Mega Mindy-pak. We hebben afgesproken dat ze die mag kopen, maar dat er ook een deel van de opbrengst naar haar spaarrekening gaat én dat ze zelf spullen inlevert om te verkopen. Het Koningsdaghoekje groeit al hard. Hannah verandert langzaam in de kleuterversie van Marie Kondo, alles is potentieel verkoopmateriaal. En zelf doen we ook erg ons best om op te ruimen. We komen er wel…

koningsdag groningen rommelmarkt vrijmarkt shirtje haken bloemen

Leuke vrijmarkt gezocht

Twee jaar geleden zocht ik een plekje. Op de singels. Om 5.30 uur. Met al mijn spulletjes. En je raadt het al: alles vol. Dat willen we dit keer anders doen. We zoeken een leuke plek, in de binnenstad of in de wijken, waar het niet extreem druk is, maar waar we natuurlijk wel onze spulletjes goed kunnen verkopen. Heb je een goede tip? Laat dan een reactie achter, hier of op Facebook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.