Thuis

Mijn week in foto’s #1

weekoverzicht foto momlife moeder moederschap parenting

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik vind het leuk, plogjes. Tijd om er zelf ook eens eentje te maken. Kijk mee in mijn week!

Maandag

weekoverzicht foto momlife moeder moederschap parenting

Maandag is altijd vroeg opstaan. Ik help dan mee bij Hannah op school in de schoolbibliotheek. Echt superleuk. En fijn dat Suze ook gewoon welkom is. Die is dol op bliepen. Daarna doe we altijd samen wat boodschappen. Er komt een grote doos van Zalando binnen, want ik heb nieuwe schoenen nodig. Keuzestress! Suze speelt de hele dag met haar keukentje, leuker dan dat is er volgens haar niet. Zelfs helemaal ingepakt moet ze nog even in de pannen roeren. We komen maandag kletsnat thuis uit school, wat ons betreft tijd voor voorjaar!

Dinsdag

dinsdag motherhood moederschap foto's plog weekoverzicht momlife

Suze en ik proberen op dinsdag vaak leuke dingen te doen. Door haar ritme van slaapjes, Hannah ophalen en werkdagen schiet het er vaak bij in. Dat vind ik jammer, want het is gezellig om samen met haar dingen te ondernemen. Dus, we gaan naar Ikea. We hebben nog een cadeautje nodig en ze mag los op de kinderafdeling. Drie keukentjes tegelijk! ’s Middags maken Hannah en ik een dromenvanger, die lag er al even. Kopje thee, koekje erbij en Suze even in bed. Al dat lopen maakt haar moe, ze slaapt normaal nooit extra. Ondertussen zie ik hoe mijn Pilea doodgaat. Te hard gestekt, tsja, ik had iets meer geduld moeten hebben. Inmiddels staat er nog één blaadje overeind. Jammer!

Woensdag

weekoverzicht collage plog foto momlife moederschap mom

Woensdag is altijd een hectische dag bij ons. Ik werk op woensdag, Hannah sport op woensdag. Ik installeer me lekker op de bank (ZZP, hoera!) en ga schrijven. Na de lunch haal ik Suze weer op. Ze wil per se lopen, dus we gaan niet heel snel. F haalt Hannah op van school, zodat ik iets minder hoef te rennen en vliegen vandaag, lief! ’s Middags zet ik Pip op de foto, want ze moet verkocht (dat is inmiddels gelukt!) en doe ik wat klusjes. Suze past mutsen en loopt ermee door het huis, steeds een andere, die ze ook allemaal aan F laat zien. ’s Avonds krijg ik bezoek, we gaan lekker samen haken, zo gezellig. Ik maak Gonnie het Gansje. Mijn eerste keer een knuffel haken!

Donderdag

collage foto momlife motherhood mom moederschap weekoverzicht

Ook op donderdag werk ik. F brengt Hannah naar school, ik bereid mijn afspraak voor terwijl Suze lekker tekent. Het waait weer eens als een kanon. Global warming is tot nu toe vooral veel global winding. Dus ik besluit naar mijn afspraak te wandelen. Ik ben de laatste tijd weer erg van het lopen. Vind ik lekker. Onderweg kom ik langs een bruidsmodezaak, waar ik altijd even sta weg te dromen bij de jurken. F en ik doen niet aan trouwen, maar die jurken vind ik toch wel leuk. Na mijn afspraak roof ik de Jumbo leeg. Allemaal lekkere biologische dingen en heel veel thee voor weinig. Daarna ga ik weer aan het werk. Eind van de middag geeft het kinderdagverblijf van Suze een feestje met heel veel lekker eten en drinken, zo gezellig. ’s Avonds kijken we de docu Piet is weg. Wat een verhaal! Ik vond het heel knap gemaakt en na afloop bleven we met veel vragen zitten. Echt het kijken waard.

Vrijdag en het weekend

Vrijdag heb ik hard doorgewerkt. Daar heb ik dus weinig foto’s van. Vrijdagavond hebben we een feestje, dus één van ons gaat. In dit geval F. Ik blijf thuis met Hannah en wij bouwen ons eigen feestje. Lekker handletteren, chips eten en Katy Perry luisteren. Mijn kind wordt groot. Ze houdt ook van Sia, Ed Sheeran en Pink. En gelukkig ook van Kinderen voor Kinderen.

Zaterdag voel ik me niet zo fit, maar we gaan er toch even op uit. Regelmatig werk ik op zaterdag, maar vandaag gaat dat even niet. Hoofdpijn en schrijven gaat niet samen. We wandelen een stuk in Friesland en verder doen we niet zoveel. Beetje huishouden, beetje aanlummelen, gewoon fijn. We eten pannenkoeken, gek op!

Zondag hebben we weer een feestje. Ik ben nog steeds niet zo fit, dus ik haak later aan samen met Suze. Zij heeft nog even lekker geslapen. We gaan met F’s hele familie eten in de Pastafabriek. Heer-lijk en erg gezellig. ’s Avonds kijken we op de bank De Luizenmoeder (fan van juf Ank!) en dan is de week voorbij.

Vaker een plog?

Vond je het wat, zo’n plog? Ik ben benieuwd! Als het goed gelezen wordt, doe ik het misschien wel vaker.

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply